• Oneindig veel keuzes
  • Vertrouwd, veilig en snel betalen
  • Kies je favoriete bezorgdienst
  • Gratis bestandscontrole

Outdoor frames: wanneer kies je welke?

Van gevelreclame tot een vrijstaand spandoekframe in een weiland: de tijd van outdoor frames is weer aangebroken. Op printworks.nl kun je kiezen uit vier verschillende outdoor frames. Maar wanneer kies je welke? Dat lees je in dit artikel.

Voordelen van een outdoor frame
Onze vier outdoor frames verschillen van elkaar, maar hebben ook overeenkomsten. We zetten de belangrijkste voordelen van outdoor frames voor je op een rij.

✅ Weersbestendig en geschikt voor buiten. Slecht weer is geen probleem.

✅ Als complete set (inclusief doek) of als los frame te bestellen. Alleen een los doek nodig? Dat kan natuurlijk ook!

✅ De doeken zijn eenvoudig te verwisselen. Zo investeer je maar één keer in een frame die je eindeloos kunt hergebruiken.

✅ Voeg bijpassende accessoires eenvoudig toe aan jouw bestelling, zo heb je alles compleet.

Hoe je de beste keuze maakt

De gewenste uitstraling of benodigde materiaal voor jouw product heeft invloed op jouw keuze voor een frame. Dit is wat je moet weten:

Outdoor klopframe
Zonder ringen en spanners, maar met een strip trek je doek gemakkelijk strak in het frame. De strip is in wit, zilver en zwart verkrijgbaar en past daardoor altijd goed bij je ontwerp. Zo ziet het geheel er strak en luxe uit. Het aluminium frame is beschikbaar in de kleuren zilver en zwart. Het frame gaat extra lang mee doordat het geanodiseerd is. De strips zijn in drie kleuren verkrijgbaar: wit, zilver en zwart.

In dit frame gebruik je Banner 510 als materiaal. Dit klopframe werkt net iets anders dan de andere outdoor frames in ons assortiment. Je begint met het monteren van het frame. Hangt het op de juiste plek? Dan ga je verder met het doek. Deze positioneer je goed en bevestig je met de strips. Deze strips sla je met een rubberen hamer in het frame. Ten slotte snijd je de overige delen van het doek af. Zo hangt jouw doek binnen een mum van tijd strak en netjes in het frame.

Outdoor textielframe
Jouw boodschap wordt opvallender, mooier en effectiever door een slim textielframe, omdat het frame niet zichtbaar is. Het outdoor textielframe is gemakkelijk te monteren en je brengt het doek dankzij het klopprofiel met vast scharnierpunt eenvoudig op spanning. Grote doeken zijn geen probleem. Het maximale formaat van dit frame is namelijk 400 x 290 cm.

ProPES Outdoor is hét materiaal voor dit frame. Dit materiaal beschikt over de hoogst mogelijke kleurintensiteit. Hierdoor springen jouw prints er nog meer uit in vergelijking met andere doeken.

Spandoekframe
De stoere, industriële look, de degelijke constructie en de eenvoudige montage maken spandoekframes in vierkante en rechthoekige vorm enorm populair. Met dit frame kun je oneindig lang doorgaan. Frames met zijdes langer dan 500 cm worden opgedeeld en gekoppeld door middel van een koppelmof.

Je hebt keuze uit de materialen Banner 510, ProPES Outdoor, Banner 610 en Meshdoek. Met elastische spanners bevestig je een spandoek in het frame. Zo kan het doek ook bij wind tegen een stootje en blijft de boodschap van jouw klanten goed zichtbaar voor voorbijgangers.

Liever geen montage van jouw spandoekframe aan de muur of gevel? Geen probleem! We hebben ook een vrijstaand spandoekframe in ons assortiment. Naast het populaire vierkante of rechthoekige model, hebben we ook een rond spandoekframe.

Blind spandoekframe
Blinde spandoekframes combineren de strakke uitstraling van een reclamebord met de flexibiliteit van een spandoek. Bij dit type frame is het doek strak om de buitenkant van het frame gespannen en zijn de aluminium buizen en spanners slim weggewerkt.

Bestel tot 600 cm uit één geheel. Heb je een frame dat groter is dan 600 cm? Dan worden de framedelen aan elkaar gezet met koppelstukken. Bij dit frame kun je kiezen uit Banner 510 of ProPES Outdoor. Advies van onze product-expert: kies bij ProPES outdoor voor een full color print. Bij witte delen kun je het frame er namelijk doorheen zien.

Zo, nu weet je alles over de verschillende outdoor frames. Hieronder zetten we alle specificaties nog even voor je op een rijtje: